2012. január 22., vasárnap

VictorianGoth

Ez a goth stílus egyik ága, ami tipikusan a régi romantikus korokat idézi vissza a 19. századból, illetve azt az eleganciát, kifinomultságot, és műveltséget,ami akkoriban jellemző volt.



Ha a stílus elemeket vesszük, akkor megfigyelhető a sápadt, porcelánhatású bőr, illetve a minden képzeletet túlszárnyaló smink- természetesen a lényeg, hogy kövesse a goth irányzat alapjait adó jellemzőket,hatásokat.
Általában mindenki- ki  ki a maga kreatív ötleteivel- arra törekszik,hogy,hogy az összhatás drámai legyen.
A hajszín általában fekete, illetve a vörös.
Nőknél megfigyelhető a fekete, vagy vörös rúzs használata. Bár a fekete rúzs nem áll jól mindenkinek, a kísérletezési lehetőség mindenki számára ott áll.



Öltözködésben a viktoriánus viseletek a jellemzők, mellé több- kevesebb darabban kiegészítők társulnak, amik egy kevés modernséget visznek az összhatásba.
Természetesen az itt megjelenő színek egyike a fekete, ami dominál, de mellette megfigyelhető a bordó, és a lila is.
A sok szép ruhaköltemény általában csipkéből, szaténból, selyemből, illetve bársonyból készülnek. A nőknél elengedhetetlen a szép kesztyűk, fűzők, hosszú szoknyák. Cipőnek általában csizmát - azt a boszi csizmát- hordják.
A kiegészítők is fontos szerepet kapnak ; kis kalapok, hajba valók, csipke ernyők, legyező.



A férfiak körében a nadrág, és az ingek (fekete fehér színben inkább) amik jellemzőek. S ezekhez társulnak a díszes, vagy sima kabátok.
A kesztyű itt is megjelenik, illetve a sétapálca.



De ezek csak külsőségek. Emellett figyelemre méltó a viselkedésük, és modoruk. Az elegáns külsejükhöz nem illik a durvaság, és neveletlenség.
Ezek az emberek általában nagyon illemtudóak, tisztességtudóak, és műveltek. Az összejöveteleik pedig teázásból, piknikezésből áll, illetve járnak színházakba.

Ha az irodalmat nézzük,mindenhol ugyanazt látjuk: Byron, Keats,Shelly Boudelaire,Wilde, illetve E.A. Poe van jelen.
Filmek közül a 19. századot idéző, sötétebb hangulatú művek a jellemzőek.

Zenében inkább a klasszikusok,illetve az opera ami dominál.

A melankolikus, nosztalgikus lelkeknek való ez a stílus. Ők a jelenkor társadalmának értéktelensége, és műveletlensége(!)  ellen tüntetnek.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kommentelni,hozzászólni,ötleteket megosztani bátran szabad! =)