2012. március 26., hétfő

Goth ruhatár I.- Viktoriánus goth

A viktoriánus -romantikus- gothokról már írtam korábban is egy összefoglaló bejegyzést,de most szeretnék kitérni csak a ruházkodásra.
Mint azt ahogy korábban is leírtam, a melankolikus, nosztalgikus lelkek választják ezt a stílust, és ruháikban is szinte csak a fekete található meg. Kizárólag szoknyában,és fekete felsőkben járnak- harangalakú ,csipkés szoknya,és harang ujjú felsők, illetve csodaszép fűzők. A szatén,a selyem,a bársony,és a csipke az ami megtalálható ezeken az embereken. De a csipke a legelterjedtebb! Ezek a ruhadarabok,annak ellenére,hogy feketék, csodálatos megjelenést,és eleganciát ad a viselőjének. A fűző különösen hasznos kellék az elegáns hölgyeknek,mert karcsúsítja a derekat,és optikailag is szebb lesz a látvány.
A ruhákon kívül ott vannak a lábbelik. Mostanság a bakancs,és a  platform az amit ezekhez az elegáns ruhákhoz felhúznak,habár nem illik oda cseppet se, sőt régen ilyen nem is volt,de ez az amit vehetünk fejlődésnek,és a mai világ hatásának, és elmondhatjuk,hogy mégis azért ad egy vadságot,keménységet a viselőjének. Akik nagyon korhűek,és elutasítják ezt a verziót - a bakancsot- ,azok általában hosszú szárú csizmában,vagy sima magas sarkúkban vannak,de inkább a csizma. Elég nőies egy darab.

Ez a kép a viktoriánus korabeli időket idézi vissza,és itt is megtalálható a nagy harang alakú fodros csodás szoknya,illetve a csipkés felső.  Kiegészítőként ott van az a szép ernyő. Az is egy elég jellegzetes darab. Általában napernyőként használják,mert ezeknek az embereknek fehér a bőrük,és csúnya lenne ha leégnének. De van aki csak simán kellékként viszi magával,vagy csak fotózásra. De az igazi korhű emberek viszik magukkal mindig napos időben.


És még egy hasonló kép. Mindegyik motívum megtalálható- ernyő,szépen elkészített haj,gyönyörű ruha!


A feketén kívül van még pár szín,amit meglehet említeni. A képen látható hölgy pirosban van. De jól kivehető,hogy a ruhája fűzős,és harangujjú az ing ujja.
A ruhatárukban még felfedezhető a sok sok bársony,szatén,és csipke kesztyű. Ezek sokszor elengedhetetlenek egy hölgynél. A csodás nyakdíszek,nyakpántok,és nyakláncok is megtalálhatóak náluk. A legtöbb ilyen ember él hal a nyakdíszekért,és az ékszerekért.




Az utolsó képen megfigyelhető a cilinder. Ezt inkább a goth férfiak szokták hordani,de amint látható,egy hölgynek is ugyanolyan jól áll!


A legyező szintén olyan fontos kellék,mint az ernyő.  Enélkül nem sűrűn indulnak el.

Pár illusztráció:






Ezek a legelterjedtebb cipők- a magasított talpú,és a magas sarkú. Illetve ott a sima acélbetétes bakancs. Mégis a legkedveltebb az az aranyosabb fajta magas sarkú.





A viktoriánus ruháknál,mint ahogy írtam, a hosszú harang ujj a jellemző a felsőknél, illetve a fűzős rész a hasnál,vagy épp a hátánál. De a fűző,és a csipke mindenhol ott van!
A kiegészítőkről majd külön írok nagy bejegyzést,de ,hogy addig is legyen valami elképzelés róla:



A rózsafüzér,és a kereszt a legelterjedtebb,illetve a kámea medálok. Ezenkívül a sokféle csodás nyakpánt,gyűrű,karkötő.
Illetve még meg kell említeni a csipkés karpántokat,illetve a gyönyörű kesztyűket! ezek is elengedhetetlen darabok.



 Télen mindezekhez csatlakozik a jól ismert hosszú szövetkabát,vagy bőrkabát,mert a bakanccsal együtt bejött a bőrkabát dilemma. De a korhűek inkább a szövetet használják.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kommentelni,hozzászólni,ötleteket megosztani bátran szabad! =)