2012. július 14., szombat

Goth smink II.

Ebben a bejegyzésben az extrémebb -inkább fesztivál- sminkről lenne szó. A goth smink I. részben szó esett egy mondatban a kihívó sminkekről,de most szeretném jobban bemutatni,és több képpel illusztrálni.
Külföldön természetesebb ez a dolog,mint itt M.o-n. Ott sokkal inkább felmerik vállalni a kinézetüket az emberek mint itt. De azért M.o se panaszkodhat,mivel itt is akad olyan ember,aki felvállalja az extrémebb sminkeket.
Minden évben elérkezik az idő,mikor jobbnál jobb fesztiválok veszik kezdetüket. Mint sejteni lehet, eme szubkultúra tagjai is szoktak fesztiválokra járni. (külön lesz erről szó a későbbiekben)
Ha már fesztivál /koncertek,akkor mindenki szeretne a lehető legjobban kinézni! Ilyenkor nem riadnak vissza a keményebb sminkeléstől sem,és a minél extrásabb ruházkodástól sem! De ki ne szeretne egy fesztiválon jól kinézni?!
Erről van szó!
Összegyűjtöttem egy jó pár ilyen képet.



Ez a kép egy vázlatot mutat,amit valószínű egy lelkes goth stílusú lány alkotott. Ezen is jól látszik, hogy nem csak az az egyszerű cica szem  létezik - habár az a legelterjedtebb e körökben-, hanem sok másik fajta,és az egésznek csak az ember kreativitása szabhat határokat. Jól látszik a pókháló motívum,ami szinte minden gothnál megjelenik, különböző formában- pl. felvarróként,medálként, póló mintában. Ezenkívül ott van a csavart smink,ami a szőlő kacsokra hasonlít. Ez sem újdonság a stílus követői köreiben. De mindenki döntse el maga,hogy melyik illik inkább rá,vagy egy egyhetes fesztiválon próbálja ki mindet,így minden nap új sminkkel jelenhet meg!
Ez a kép még sok babybat-nek lehet segítségére,hiszen valahol el kell kezdeni.


De nézzünk pár képet élesben!


Ezek a sminkek biztos nem 10 perc alatt készülnek el. Szóval ha valaki ilyesmit tervez,akkor nem árt előre gondolkodni,mert bizony sok időt elvehet. 
A képeken jól látszik a megrajzolt szemöldök is,amiről korábban is szó esett. Van akinek kifejezetten jól áll a rajzolt szemöldök,és vannak olyan durvább sminkek,amikhez elengedhetetlen a leborotválása. Szóval ajánlatos átgondolni. 






Sok ember nem csak kisminkeli magát ,hanem teljes arcfestést készít. Ezen a képen is látszik,hogy az illető az egész arcát fehérre mázolta,és arra került rá a smink. Ez is elég elterjedt,de nyáron vigyázni kell,nehogy nevetség tárgyává váljunk, ugyanis a nagy melegben szép elmosódhat,illetve lekophat! Ha ilyet választunk,akkor muszáj óránként,vagy félóránként tükörbe nézni,és igazgatni.



 

Ennek a hölgynek nincs ugyan extrém sminkje,de az arca ki van mázolva. Van aki csak az arcát festi be,és nem tesz hozzá sminket. Ez is lehet szép természetesen.


Ez is egy tipikus példája a szemöldök sminknek. Vannak olyanok,akik nem extrázzák túl a szemhéj festést,hanem a szemöldöküket bonyolítják. Ez is lehet nagyon szép,és igényes.
De ha már extrém smink,akkor nézzük a következő képet:





Ez már egy nagyon extravagáns smink. Itt már nem csak sminkelnek,hanem különböző tárgyakat használnak arra,hogy még különlegesebbek legyenek. Valószínű,hogy úgy működik mint a műszempilla- a bőrhöz ragasztják a kiválasztott tárgyat,és összevonják a sminkkel. Itt jelen esetben a hölgy tollakat használt,és arra dolgozta el a sminket. Illetve a képen látszik,hogy a tollakon kívül  gyémánthoz hasonlító, gyémánt utánzat van a szeménél végig ragasztva.  Ez egy picivel elterjedtebb,mint pl. a toll,mert több olyan képet látni,ahol valami apróság van a szem sarkába ragasztva,vagy a szemöldökhöz. Igazán szép hatást ad,ha igényesen meg van csinálva!




Ez lenne az utolsó kép,amit mutatnék,és itt a férfi a lényeg. Hazánkban sajnos ezért lenézik a férfiakat,és nem is sokan sminkelnek,maximum egyszer,ha elmennek egy koncertre. Viszont külföldön annál inkább alkalmazzák,és semmi megbotránkoztató nincs benne.  Persze látszik,hogy nem olyan profik a vonalak, illetve,hogy férfi kreálta,attól még dizájnos. Ez azért számít extrémebb sminknek,mert nem mindennap látunk férfiakat ilyen csodás remekművel az arcukon.

Ennyit az extrémebb sminkekről! Lesz még róla szó a későbbiekben,mikor elérünk a cybergoth témához.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kommentelni,hozzászólni,ötleteket megosztani bátran szabad! =)