2012. július 14., szombat

Baby-bat-eknek I. - Smink tanácsadás

Elkezdeni semmit se egyszerű! Meg van az ötlet,de nem megy a kivitelezése,nem tudod hogy kezdj bele,félsz hogy nehogy az "idősebb" gothok szemében bénának tűnj.
Érthető dilemmák. Azért hozom létre ezt a bejegyzést,hogy aki esetleg még kezdő,és nem igen tudja hogyan fogjon hozzá,innen ötletet,és inspirációt kapjon.
A stílusbelieknek össze kell tartania,így segítenünk kell minden olyan embernek,akik még most tapossák maguk előtt az utat.
A lényeg,hogy semmit nem szabad erőltetni! Nem mindenkinek áll ugyanaz jól. Ha megvan az elhatározás,akkor szánni kell rá elég időt,hogy gyakorolj,kísérletezz,hogy mi az ami jól áll,és mi az ami nem. Nem szabad a másikat premierplánba lemásolni,mert ez nézeteltéréseket okozhat. Kérdezni,és tanácsot kérni sose szégyen,mert vannak emberek akik szívesen segítenek.
Fontos,hogy elég időt hagyj magadnak a gyakorlásra,kísérletezésre. Minden embernek más az arcszerkezete,szemöldök formája,ajak formája,stb.,így nem mindegy ,hogy  hogyan sminkelsz. De gyakorlat teszi a mestert.
A legjobb,ha először a smink készleteddel ismerkedsz meg. Milyen hatása van a szemcerkának,miben más a szemhéj tus,melyik szempillaspirált érdemes használni, és ilyesmik. Fontos,hogy előbb legyél tisztában a sminkelés alapjaival. (alapozó,illetve az azt fixáló kőpúder- azt ne felejtsd el,hogy ha felkened az alapozót,meg a kőpúdert,akkor a nyakadat se hagyd ki,mert feltűnő ha az kimarad; plusz mindig a bőrszínednek megfelelő púdereket vegyél. Sok kezdő smink tanácsadás van,,és sok jó ötletet adnak. Erre most nem térnék ki külön,de ha nagyon nem megy,akkor írj kommentet,és segítek! De a videó amit mellékelek,abban minden részletezve lesz.)

Először érdemes az egyszerűbb smink technikákat megtanulni.  Szemcerkával húzd ki a szemed,szokjad meg,hogy nyúlkálsz a szemednél,mert ha nem szokod meg,később mindig bekönnyezel. Ha kihúztad a szemed cerkával,akkor jöhet a szempillaspirál- és hagyd magadon egy napig. (érdemes akkor kísérletezni ezzel,ha épp otthon vagy,és nem kell utcán mászkálnod,így elkerülheted az esetleges beszólásokat,ha rosszul sikerülne a smink) Remélem azt mondanom se kell,hogy ha allergiás reakciót vált ki valamelyik termék,akkor azonnal cseréld le! De attól,hogy könnyezik a szemed,meg picit pirosodik,még nem feltétlenül allergia. Aki először keni magát,azoknál ez előfordul. Kell egy jó pár alkalom míg megszokod-kinél hogy. Viszont ha feldagad,és nem múlik el a könnyezés,akkor le kell mosni,és másik márkával próbálkozni.
A termékek márkáját nem szabom meg,mindenki olyat használ,amilyet szeretne!

Ha megvagy a "sminkre szoktatással",akkor próbálkozhatsz mással is- pl. tussal. Annál vigyázni kell,ne folyasd a szemedbe. Ennek két fajtája van- a puha,illetve a kemény végű. Ezt is ki kell tapasztalni,hogy melyik jön be,melyikkel tudsz szépen dolgozni.
A tust érdemes nagyon közel a szempillákhoz felfesteni,de ez is változó, van aki vastagabban fest- mindegyik lehet szép,ha nem folyik szanaszét. Ha felfestetted a vonalat,akkor érdemes megvárni míg megszárad,mert ha pislogsz,akkor szétkenheted. 
Ha már szépen meg tudod húzni a szempillák tövénél a vonalat,akkor kísérletezhetsz a cica szemmel. Ennek is nagyon sok fajtája van,mindenkinek meg van a maga bevett formája.
Azt hozzátenném,hogy nem fog elsőre tökéletesen sikerülni. Sokaknak hónapokba telik hogy mindkettő szemüknél egyforma legyen a vonal.


Aztán a tust később lehet kombinálni szemhéj festékkel- feketével,lilával, vagy ami tetszik. A fehéret is előszeretettel használják.
Van aki az egész szemhéját befesti tussal,mindenki döntse el maga,hogy mi tetszik neki.






Ha már ezek szépen mennek,akkor lehet kombinálni,és ügyeskedni ! De egyenlőre az alapokat sajátítsátok el.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kommentelni,hozzászólni,ötleteket megosztani bátran szabad! =)