2012. július 13., péntek

Vampire és witchcraft goth

Ezek a goth irányzat inkább az okkultizmus felé fordul. Míg a hagyományos viktoriánus gothnál a rózsafüzér,és a kereszt szimbólumok vannak jelen, az itt már hiányzik,és helyettük okkult szimbólumok jelennek meg- pentagramm például.


A witchcraft,vagyis boszorkányság követői, a mágikus utat választották. Náluk jellemző a pentagramm szimbólum viselése -nyakláncok,felvarrók,medálok, egyéb kiegészítők.
De nem lehet kihagyni a kelta szimbólumokat- ez legfőképp kelta kereszt-, illetve az egyiptomi szimbólumokat, ami legfőképp az ankh ,vagy füles kereszt.
Ezeket a szimbólumokat sokan ékszerek formájában hordják- medál pl.- ,de sokan magukra tetováltatják,ami számukra nagyobb erővel bír,mintha csak ékszerként hordanák a minden napokban. A tetoválás sokak hite szerint erősebb,mint bármilyen ékszer viselése, mivel a bőrébe varrják. Így előfordul,hogy sok emberen látunk pentagrammokat tetoválásként, illetve ankhot.
Sokaknak ezek a szimbólumok az életet jelentik, önmagukat,míg mások a divat ördögi köre miatt tetováltatják ki magukat. De akik komolyan gondolják,azoknak sokkal több annál,mint egy egyszerű tetoválás. Mágikus erőt tulajdonítanak neki.
A ruházkodásuk nem sokban különbözik a viktoriánus gothétól. Felsőnek trapéz ujjú blúzt hordanak,és hosszú fekete szoknyát.
Férfiaknál mondhatni,hogy semmi nem különbözik a viktoriánustól,egyedül talán a kiegészítők árulkodnak.
De ez egyéntől is függ,és hogy ki milyen változtatásokat,és kreatívkodást visz bele.


A vampire goth stílus a modern vámpírkultuszból nőtte ki magát. A vámpirizmus régebben is közkedvelt téma volt,és külföldről elért hozzánk is,és egyre több fiatal körében közkedvelt ez a téma.
Sokan belevetették magukat ebbe a kultuszba,és elég komolyan gondolják. A mű vámpír fog,és a művér elengedhetetlen kellékük. Sokan- de egyenlőre külföldön elterjedt- , még igazi vámpír fogat is csináltatnak,hogy még élethűbb legyen. Páran még testmódosításokat is bevállalnak,annyira beleélik magukat.
Ruházkodás terén ők se sokban különböznek az elegáns viktoriánustól -mert tulajdonképpen ez az alapja minden mellék ágnak,szóval nem meglepő- ,annyi,hogy náluk még jelen van a bársony anyagú csuklyás köpeny, különböző leplek. Ékszernek a fehéraranyat kedvelik, illetve férfiaknál a lánc is megjelenik plusz kiegészítőnek.


2 megjegyzés:

Kommentelni,hozzászólni,ötleteket megosztani bátran szabad! =)