2012. július 14., szombat

Goth lakberendezés

Arról már mindenkinek van egy elképzelése,hogy a gothok hogyan is néznek ki,mit takar eme stílus,milyen érzések húzódnak mögöttük,miket szeretnek,milyen stílus ágak vannak a goth fogalom alatt. De vajon azt hányan tudják,hogy hogyan is nézhet ki egy goth szubkultúrát követő ember lakása ?!
Most megpróbálom felvázolni a lehetőségeket,de persze konkrét képet nem adhatok róla,mert ez is- mint a sminkelési szokások- egyénenként eltérnek.


Az mindenki számára világos,hogy az otthon az egy bensőséges,személyes dolog. Mindenki úgy alakítja ki,ahogy érzi, ahogy tetszik neki, és ahova kényelmes egy fárasztó nap után hazatérni. Mindenkiben van egy belső harmónia,amit kis kreatívkodással elő is lehet hozni.


Ami mindenkinél egyezik,azok a különböző motívumok. Volt szó arról,hogy a stílus kedvelői imádják a denevéres,koporsós, pentagrammos,boszorkányos,hollós,stb. mintákat,motívumokat. Illetve a csavaros,hurkos,inda szerű mintákat. A csipkés,fodros,bársony,szatén anyagokat.
Sok kutakodás után ráleltem pár érdekes holmira,amit most megosztok.



Az első lépen lévő pókhálós anyagot sok mindenre fel lehet használni. Pl. ha elég nagy az anyag,akkor függönynek , illetve asztalterítőnek. De lehet belőle díszpárna huzatot is készíteni,vagy szimpla ágyterítőnek használni. Kinek hogy tetszik.
A második képen lévő pici pók figura a közkedvelt motívumok közé tartozik. Sokan irtóznak a pókoktól,mégis szeretik az ilyesfajta tárgyakat. Fülbevaló,felvarrók,medálok, jelenesetben boros pohár dísz. Nagyon ötletes,és ilyen kis figurát bármelyik játék boltban be lehet szerezni,potom pénzért.




Itt van pár konyhai,és étkezői finomság. Az első kép egy fekete teás készlet. Minden goth álma. Tea partikra ideális,és nagyon gusztusos,és elegáns.
A második kép,meg az utolsó egy étkező. A második képen lévő étkező nem teljesen fekete,van benne egy kevés szín is,de nagyon ízléses. Az utolsó kép magáért beszél, minden ott van ami kell. Nem túl fekete,hanem gusztusosan összeállított asztal.
Az 3. kép meg egy szabadtéri piknikhez ad lehetőséget. 
Ezeket az ötleteket bárki megtudja valósítani  csináld magad technikával. Nem feltétlenül kell megvenni több tízezerért.









Itt van még sok lakás kiegészítő. Ezek talán kicsit húzósabbak,de nagyon feltudják dobni a lakás hangulatát. Azt nem tudom megmondani hol gyártanak ilyeneket,de elképesztően szépek. Antik üzletekben lehet hasonló szépségű dolgokat fellelni, bár nem feketében. Illetve a vásárról se szabad megfeledkezni,mert ott is hihetetlenül jó dolgokat lehet találni ha figyel az ember- és ott is potom pénzért.

Most mutatok pár szépen berendezett hálószobát. Innen lehet ötleteket venni.

Ez a kettő a modernebb,és "egyszerűbb" kategóriába tartozik,de nagyon szépen meg van csinálva! A mai 21. században tökéletesen mutat,és azok is berendezkedhetnek így,akik annyira nem akarják túlzásba vinni,meg túlcsicsázni. Ez a maga egyszerűségével tökéletes.
De vannak képek,amik nem túl egyszerűek,de káprázatosan szépek.










Na ezek már jóval túlhaladták az egyszerűség fogalmát. Ezek már jóval díszesebbek, mondhatni csicsásabbak. De az összkép csodás. A tapéta a falon nagyon illik a tárgyakhoz. Egy apróság is milyen fontos lehet! Nem biztos,hogy egy sima fekete,vagy zöld fallal is jól néznének ki.
A második kép igazán részletes. Sok szép dolog van rajta, mondhatni túlzsúfolt,de mégis igényes,és jól néz ki!




Ezt a lufit úgy találtam,de aki kicsit is kreatív,egyből rájön,hogy ebből még egy díszpárnát is kreálhat. Meg kell csinálni (nem annyira nehéz) ,vagy venni a növő hold alakú párnát,és ráhúzni egy ilyen,vagy hasonló huzatot- bár ezt is meg lehet házilag kreálni.

De nem maradhat ki a nappali sem!

Az első kép egy szintén egyszerűbb összeállítás. Van aki kedveli az egyszerűséget,illetve a modernebb vonásokat,alakokat. Azoknak itt van ez.
A második kép már nem ennyire egyszerű,de gyönyörű a maga módján.

Kinek mi tetszik,lehet válogatni,kreatívkodni,átalakítani,amit csak az ember akar.

Természetesen ez nem azt jelenti,hogy minden goth egyénnek ilyen a szobája. Ezek csak apró ötletek,és lehetőségek,illetve elképzelések.

2 megjegyzés:

  1. Emlékeim szerint alulról a 6. kép az a Bran katély egy bútor darabja... :$ aztán lehet, hogy rosszul emlékszem. De mint ha a nagy Vlad Tepes kastélyában láttam volna... :$ :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na látod ezt nem tudom sajnos,de lehetséges hogy igazad van =) Eléggé szemfüles vagy ;)

      Törlés

Kommentelni,hozzászólni,ötleteket megosztani bátran szabad! =)